Først i Norge med vindmøllesertifisering

Westcon Løfteteknikk satser på oppdrag for kunder innen vindkraft og ble nylig det første norske selskapet som har fått godkjenning for arbeid i og på vindmøller.

– Vi satser tungt mot vindkraft og er veldig glade over å kunne tilby denne tjenester til kundene våre, sier administrerende direktør i Westcon Løfteteknikk, Karl Johan Jentoft.

Denne uken ble Westcon Løfteteknikk sertifisert av DNV GL for Global Wind Organisations (GWO) sin standard for sikkert arbeid i høyden på vindmøller.

Dermed er Westcon Løfteteknikk det første norske selskapet som har fått denne godkjenningen. 

– Vi satser tungt mot vindkraft og denne sertifiseringen tydeliggjør dette. Vi er stolte over å kunne tilby dette til våre kunder inn mot deres økende satsing på vindkraft og fornybar energi, sier administrerende direktør Karl Johan Jentoft i Westcon Løfteteknikk AS.

Alle som skal arbeide i og på vindmøller skal ha spesifikt GWO-kurs.

Den siste tiden har selskapet arbeidet med løsninger rettet mot både landbasert og offshore vindkraft. Dette innebærer salg av produkter, design av løsninger for montering av vindmøller, og inntrekk av tilførselskabler fra havbunn og internt på transformatorstasjon.

Totalkonseptet innbefatter også kontroll og sertifisering av løfteutstyr på vindmøller.

– Det er arbeidet systematisk og målrettet for å oppnå denne sertifiseringen, og våre kunder har allerede booket flere kurs gjennom sommeren, sier Jentoft.