«Future of the Fjords» ble årets skip

«Future of the Fjords» ble årets skip

Westcon Power & Automation står bak kraftsystemet til det helelektriske passasjerskipet som er kåret til årets skip 2018 på verdens største shipping-messe SMM i Hamburg.

Future of the Fjords er verdens første helelektriske karbonfiberfartøy og seiler i Nærøyfjorden, en del av Unesco sin verdensarvpark. Utviklingen av fartøyet understøtter selskapets mål om å bidra til å minimere miljøpåvirkningen i fjordene, samtidig som naturopplevelsen for passasjerene maksimeres.

Future of the Fjords representerer en helt ny standard innen design og teknologi. Westcon Power & Automation as har designet og levert kraft- og automasjonssystemet eSEAMatic BLUE til Future of the Fjords. Westcon Power & Automation AS har levert følgende:

  • Kraft- og automasjonssystemer båt og ladeanlegg
  • Energy management system & IAS
  • Elektriske motorer, frekvensomformere og tavler
  • Batterisystem
  • Manøversystem

Båten er utformet for å gi en maksimal opplevelse for turistene i all slags vær, med store vinduer og gangveier som er inspirert av stiformasjonene i bratte fjellterreng. Passasjerene oppfordres til å gå opp på toppdekket og nyte en helt annen naturopplevelse sammenlignet med de tradisjonelle passasjerfartøyene. Inne finner du nordiskinspirert interiørdesign med høy komfort.